verjaardag kind vieren

Zo vier je een verjaardag die je kind nooit zal vergeten

Weet je het nog, hoe jij als kind met volle teugen genoot van jouw eigen verjaardag? De spanning en verwachting in de aanloop ernaartoe, de aandacht en cadeautjes op de dag zelf, plus alle gezelligheid en lekkernijen… Groot feest, elk jaar weer. Zo’n onvergetelijke dag wil jij jouw kind natuurlijk ook bezorgen. Hoe je dat kunt doen, lees je hier.

Voorafgaand

Gasten uitnodigen doe je natuurlijk met een uitnodiging, digitaal of per post. Zoek een mooi exemplaar, of ontwerp er zelf één, en verstuur deze naar alle kinderen en/of familieleden die mogen komen. Daarnaast is het leuk om de verjaardag een thema te geven. Aan de hand daarvan kun je samen met je kind een toepasselijke slinger of kroon knutselen. Vergeet ook niet wat taken te verdelen, zodat niet al het geregel op jouw schouders neerkomt, maar kindlief en andere familieleden kunnen meehelpen.

De avond van tevoren

Laat de jarige job of jet de avond vóór de grote dag feestkleding uitkiezen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de rest van het gezin, als jullie het aandurven… Wanneer je kind in bed ligt (en ondanks de zenuwen in slaap is gevallen), kun je het huis gaan versieren. Hang ballonnen aan de slaapkamerdeur van de jarige, en zorg voor vrolijke thema versiering voor kinderfeestjes zoals ballonnen van Frozen voor de fans, of voetbal versiering voor de voetballers.

De verjaardagochtend

Tijd om de jarige wakker te zingen! Verzamel het hele gezin rondom het bed, en nodig eventueel andere familieleden of vriendjes uit om er via videobellen bij te zijn, voor een nóg luider ‘Lang zal die leven’. Je kunt het feestvarken ook verwennen met een speciaal ontbijtje op bed. Dit kan een goed moment zijn om de cadeaus te geven, maar je kunt je kind ook nog even in spanning laten en later een cadeautjes-speurtocht organiseren (doe hier ideeën voor verjaardagscadeaus op).

De hele middag feest

Wat hoort er natúúrlijk bij een verjaardag? Juist, taart! Bak deze samen, of haal hem bij de bakker, en vergeet de jarige niet de kaarsjes te laten uitblazen voordat jullie ervan gaan smullen. Als er visite komt, kun je klassieke activiteiten organiseren zoals koekhappen en spijkerpoepen, of het groter aanpakken en iets van entertainment regelen. Of ga voor de moderne variant en maak het een online feestje.

De laatste uren

Als kind zelf kiezen wat je gaat eten: wat een luxe is dat… Zo lang het maar echt avondeten is, en geen taart of roomijs. Friet, pannenkoeken, pizza – vandaag mag het! (En ook iets gezonds is toegestaan.) Sluit de dag af met een spelletje of een televisieprogramma/film naar keuze van je kind.

Natuurlijk hoef je niet dit hele programma te volgen, maar zelfs als je slechts een paar elementen uitkiest, zal je kind tevreden terugkijken op een fantastische verjaardag. Vergeet niet veel foto’s te maken, en simpelweg te genieten van deze bijzondere dag.