juiste kinderdagverblijf

Zo kies jij het juiste kinderdagverblijf voor je kindje!

Bij het zwanger zijn, komt een hoop kijken. Niet alleen moet je van alles regelen voor de geboorte, zoals kraamzorg, maar ook voor na de geboorte zijn er een aantal dingen die je op tijd moet regelen. Wanneer je ervoor kiest om weer aan het werk te gaan, heb je natuurlijk een kinderdagverblijf nodig. Maar hoe kies je nou een goed kinderdagverblijf? Je wil immers wel dat je kindje in veilige handen is. Wij geven je een aantal tips.

 Activiteiten en beleid

Een goed kinderdagverblijf, zoals Kinderopvang Elburg, heeft een pedagogisch beleid. Hierin is alles vastgelegd wat jij moet weten over het beleid van de opvang. Denk hierbij aan de missie en visie, maar ook belangrijkere dingen voor jou en je kindje. Denk aan de activiteiten en wat de kindjes te eten en te drinken krijgen. Kan er bijvoorbeeld rekening worden gehouden met bepaalde eetgewoontes? Of werkt het kinderdagverblijf met bepaalde thema’s waarbij jouw kindje uitgedaagd wordt zich te ontwikkelen?

 Omgeving

In wat voor omgeving zie jij jouw kindje graag? Een kinderdagverblijf is immers een soort vervanging van huis, daarom is het begrijpelijk als je voor een huiselijke omgeving gaat. Het is belangrijk dat je kindje zich thuis voelt op het kinderdagverblijf.

Niet alleen de omgeving binnen is van belang, ook de omgeving buiten en de locatie zijn belangrijk. Het ligt eraan waar je een kinderopvang zoekt, maar sommige kinderdagverblijven zijn bijvoorbeeld gevestigd in een bosrijke omgeving. Anderen zijn juist weer wat dichter bij de weg, maar daardoor wel beter bereikbaar.

Locatie

Bij locatie kun je denken aan bijvoorbeeld hoe ver weg het mag zijn van je huis en je werk. Je wil natuurlijk redelijk snel bij het kinderdagverblijf kunnen zijn als je kindje onverwacht ziek wordt. Het is verstandig om te kiezen voor een kinderdagverblijf waar in ieder geval iemand snel kan zijn. Of jij, je partner of opa of oma het is, het is fijn dat je kindje snel opgevangen kan worden, mocht dat nodig zijn.

Vraag een rondleiding!

Ook wanneer het kinderdagverblijf er op papier (of de website) goed uit ziet, is het slim om een rondleiding aan te vragen. Op deze manier krijg je een duidelijker beeld van de werkwijze, de leid(st)ers en het bedrijf. Heb je er geen goed gevoel bij, dan weet je dit gelijk en niet pas wanneer je kindje al naar het kinderdagverblijf gaat.