welke verzekeringen baby

Welke verzekeringen moet ik afsluiten voor mijn baby?

Een baby krijgen is fantastisch, maar tegelijkertijd heb je als ouder ook vragen uiteraard. Vooral als het gaat om het bureaucratische aspect en hoe het met de verzekeringen zit. In dit artikel gaan we in op de verzekeringen die je moet afsluiten als je een baby hebt gekregen, of als je in verwachting bent en je je daar al goed op wil voorbereiden.

Binnen vier maande aanmelden bij je zorgverzekering

Voor je baby hoef je gelukkig geen aparte zorgverzekering af te sluiten eerst, dus dat is al een positief aspect. Maar je moet dit wel binnen vier maanden doen, want als het te laat gebeurt dan kan het zijn dat je de zorgkosten zelf moet betalen en een dergelijke misstap kan heel veel geld kosten. Je weet namelijk zelf ongetwijfeld wel hoe duur de zorg in Nederland is. Dus schrijf dit op, zodat je het zeker niet vergeet. Het beste is om dit zo snel mogelijk te doen. Nadat je baby is bijgeschreven hoef je in principe niet extra te betalen als het gaat om je basisverzekering. Tot en met het 18e levensjaar vallen kinderen namelijk onder de verzekering van hun ouders.

Extra verzekering afsluiten?

Hoewel je baby dus wordt gedekt in je zorgverzekering, is het in veel situaties wel verstandig om nog eens een extra verzekering af te sluiten. Met een kind kun je namelijk meer risico lopen, maar om wat voor verzekeringen moet je dan denken? Je kunt bijvoorbeeld denken aan je autoverzekering. Met een kind in de auto loop je natuurlijk meer risico. En stel dat er wat gebeurt, hoe zit het dan met een schadeverzekering als jij of je kind iets krijgen? Lees nog eens de polisvoorwaarden na, want dit is de perfecte tijd om dit eens even goed na te kijken. Veel mensen vergeten namelijk hoe ze zijn verzekerd, want het loopt wel door en dat vinden ze in de regel dan prima.

Inboedelverzekering

Bij het krijgen van een kind is het ook verstandig om nog eens naar je inboedelverzekering te kijken. Met je inboedelverzekering verzeker je zaken die kapot gaan in huis of worden gestolen. Met een kind in huis loop je het risico op meer schade aan je woning. Kinderen zijn namelijk roekeloos en letten niet zo goed op. Dat betekent dat ze vaak ongelukken hebben, maar dat kan dus ook voor ernstige schade zorgen. Ga dus goed na of je inboedelverzekering nog wel goed is afgesloten en of het wel de volledige schade dekt. In sommige situaties dekt het namelijk niet de volledige schade.

Reisverzekering

Ook nog eens je reisverzekering bekijken is niet onaardig. Als je met je baby op reis gaat loop je ook meer risico op problemen. De volle aandacht gaat dan naar je kind, met als gevolg dat je vatbaar bent voor ongelukken maar ook voor misdrijven. En als je wordt bestolen in het buitenland, dan wil je natuurlijk wel graag dat dit volledige bedrag wordt vergoed.