sushi eten en zwanger

Welke sushi mag je eten als je zwanger bent?

Sushi is voor veel mensen een lekkernij waarvoor je ze in de nacht kunt wakker maken. Er zijn dan ook veel restaurants te vinden waar je de meest heerlijke gerechten kunt eten die op deze speciale wijze bereid worden. Als je zwanger bent, dan moet je helaas opletten met veel gerechten. Dat geldt ook voor een groot deel voor sushi. Zo is het verstandig om bijvoorbeeld sushi met rauwe vis te laten staan en kun je beter geen gerookte vis eten. Welke sushi je wel mag eten als je zwanger bent, lees je hieronder.

Welke sushi mag wel tijdens je zwangerschap?

Belangrijker nog dan wat niet mag tijdens de zwangerschap als het aankomt op het eten van sushi, is wat er wel mag. Laten we het van de positieve kant bekijken en denk aan alle lekkere dingen die nog wel mogelijk zijn. Zo is het wel mogelijk om sushi met vis te eten als je daar zin in hebt. Als de sushi voorverhitte zalm, gebakken zalm, gebakken witvis of gebakken garnalen bevat, dan is er niks aan de hand. Sushi waar alleen groenten voor zijn gebruikt zijn natuurlijk altijd mogelijk. Daar kun je dan rekening mee houden als je uit eten gaat in een sushi restaurant of zelf iets lekkers op tafel wilt zetten.

Zelf sushi maken als je zwanger bent

Als je er zeker van wilt zijn dat alles zo bereid wordt als dat jij wenst, dan kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan in de keuken. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van sushi waarmee je als zwangere vrouw volop kunt genieten. Zo is het aan te raden om gebruik te maken van zilvervliesrijst in plaats van witte rijst die normaal voor sushi gebruikt wordt. Zilvervliesrijst is gezonder en een stuk voedzamer, wat ook jouw kindje ten goede komt. Als vulling kun je kiezen voor vegetarische ingrediënten. Je kunt dan denken aan ei, tofu, visvervangers of vleesvervangers. Groenten zijn natuurlijk altijd goed en kun je volop gebruiken in de gerechten. Let bij het maken van sushi wel op het gebruik van kruiden omdat niet alles mogelijk is tijdens de zwangerschap.