Wat is eft therapie

Wat is eft therapie?

Eft therapie is het soort therapie men gebruikt om te bemiddelen in relaties. In deze therapie staan emoties en liefde centraal en hoe je als koppel de verbinding ziet. Deze therapie is wetenschappelijk onderzocht en bleek effectief voor relatietherapie. Deze methode is voornamelijk gebaseerd op emoties die samenhangen met het probleem los te koppelen zodat bepaalde verbindingen geen emotionele lading hebben. Zo kon men bemiddelen in relaties door de problemen effectief los te koppelen van het gevoel.

Ondertussen wordt deze therapie steeds meer gebruikt bij individuen om de emoties of spanning weg te nemen van het probleem of klacht waar je mee worstelt. Het helpt de negatieve lading los te maken van het eigenlijke probleem. Dit gebeurt door op bepaalde plaatsen op je lichaam te tikken zodat de emotie los komt van het probleem zodat de energie weer vrij kan stromen zonder emotie of spanning.

De methode wordt vooral gebruikt bij:

– Angsten

Depressies

– Burn-out

– Stress

– Pijn

Behandeling:

De therapeut behandelt de volledige persoon. Hij focust op de persoon en niet op het probleem. Zo start de therapie al niet omwille van een klacht maar wordt de volledige persoon onder handen genomen. De focus ligt op het algemeen welzijn van de patiënt. Iedere patiënt vergt een andere methode van aanpak zodat de therapie persoonlijk en klantgericht is. De therapeut bepaalt welke drukpunten moeten worden behandeld en kan zo de patiënt leren waar ze door middel van drukken geen emotionele verbondenheid meer hebben met de klacht zelf. Door druk te zetten op bepaalde accupunctuurpunten op het lichaam kan men de emotie loskoppelen van de klacht. Deze drukpunten worden per patiënt bepaald afhankelijk wat de klacht is. Door zelf op deze punten te drukken kan je zelf de emoties loskoppelen van de klacht.