geboortehoroscoop van je kind

Wat is de geboortehoroscoop van je kind?

Wie leest er nou niet graag zijn horoscoop. In tijdschriften wordt de horoscoop gegeven voor ieder sterrenbeeld. We onderscheiden 12 sterrenbeeld, van de Ram tot en met de Vissen. Wat je sterrenbeeld is, is afhankelijk van de datum waarop je geboren bent. Zo ben je een Ram indien je tussen 21 maart en 19 april geboren bent, een Stier indien je tussen 20 april en 20 mei geboren bent, enz.

Wanneer je kind geboren wordt (of is) bepaald dus het sterrenbeeld van je kind. Het sterrenbeeld van een persoon verteld veel over de (karakter)eigenschappen van een persoon en hoe deze in het leven (zal) staan. Horoscopen worden dan ook gebaseerd met deze karaktereigenschappen van een sterrenbeeld in het achterhoofd.

Een horoscoop maken op basis van een periode van een maand waarin iemand geboren moet zijn is eigenlijk heel onnauwkeurig. Een veel nauwkeurige horoscoop krijg je door echt te gaan rekenen met de exacte geboortetijd en plaats. Dit wordt de geboortehoroscoop genoemd. In dit artikel zullen we uiteenzetten hoe dat zit.

Hoe is een horoscoop opgebouwd?

Het woord horoscoop komt uit het Grieks. Het is een samenvoeging van de woorden ‘hora’ en ‘skop’. Hora betekend uur en skop betekend zien. Bij een horoscoop wordt dus gekeken naar het geboorteuur en niet naar de geboortemaand zoals eigenlijk gedaan wordt met de horoscopen op basis van de sterrenbeelden.

Op het moment waarop je geboren bent hebben de zon, de maan en de planeten een bepaalde positie ten opzichte van jou. De plek waar je je op het moment van je geboorte bevind heeft ook een invloed hierop. Iemand die op hetzelfde moment in, bijvoorbeeld, Canada geboren is had een andere positie ten opzichte van de zon en de maan.

Heel de astrologie is gebaseerd om de correlatie op gebeurtenissen in het heelal en gebeurtenissen hier op aarde. Vandaar dat de stand van de planeten, zon en maan zo belangrijk zijn en astrologen het liefst werken met een geboortehoroscoop.

Het berekenen

Een astroloog kan aan de hand van de geboorteplaats en tijd de geboortehoroscoop berekenen. Dit is een tijdrovende en intensieve klus die in het verleden met de hand moest gebeuren. De oude Grieken waren hier al bedreven in. Gelukkig kunnen we tegenwoordig gebruik maken van computers. De ingewikkelde wiskundige berekeningen zijn nu snel klaar door speciale software. Wil je een geboortehoroscoop berekenen dan hoef je deze software niet zelf aan te schaffen. Je kunt online op diversen websites je geboortehoroscoop laten berekenen. Soms is dit gratis maar als je er een serieuze interpretatie van een echte astroloog bij wilt dan betaal je daar voor. Het berekenen van de geboortehoroscoop is daarom meestal gratis maar de interpretatie niet altijd.

Wat een professioneel astroloog doet is de geboortehoroscoop vertalen naar hoe de psyche en de ontwikkeling van de betreffende persoon zal zijn. Niet dat dit te voorspellen is maar meer vanuit de insteek van het geven van inzichten in de werking van de psyche en de praktische invulling die daar aan gegeven kan worden.

Factoren

Bij het berekenen van de geboortehoroscoop wordt gekeken naar de stand van de verschillende planeten op het moment van de geboorte. Hierbij wordt gerekend met de hoeken die de zon, de maan de planeten maken ten opzichte van de plaats waar je je op het moment van je geboorte bevond. Ook wordt gekeken naar de hoeken die de planeten ten opzichte van elkaar maken. In de astrologie gaat men uit dat de gebeurtenissen hier op aarde beïnvloed worden door wat er boven ons gebeurt. Zo ontdekte men al duizenden jaren geleden de beste tijd in te schatten voor het zaaien van zaden en het oogsten van gewassen aan de hand van de stand van de maan en de zon. Dit deed men beseffen dat wat er in het heelal gebeurt van invloed is op de beslissingen die we hier op aarde moeten nemen.

Ook wordt rekening gehouden met de snelheid van de planeten. Iedere planeet heeft weer een andere omlooptijd rondom de aarde. Onze kalender is gebaseerd om de omloopsnelheid van de zon die een jaar nodig heeft.

De geboortehoroscoop is een moment opnemen van het heelal op het moment van je geboorte. Hierin kunnen de planeten gezien worden als de drijfveren van energie die onze psyche inhoud geven.

Wat kan je ermee?

Net zoals de gewone daghoroscoop of weekhoroscoop die je op internet of magazines kunt raadplegen zal een geboortehoroscoop je toekomst niet kunnen voorspellen. Een geboortehoroscoop geeft je echter wel houvast. Het leert je jezelf beter kennen. Wat je karaktereigenschappen zijn, je sterke punten en zwaktes. En wat je belangrijk vindt in het leven. Aan de hand van deze inzichten zal je in staat zijn om betere beslissingen en keuzes te maken in het leven. In dat opzicht kunnen horoscopen uitkomen; door beslissingen te nemen die goed voor je zijn zal je uiteindelijk bij het doel uitkomen wat je voor ogen hebt.