Waarom een digitale leeromgeving voor je kind goed kan zijn

Waarom een digitale leeromgeving voor je kind goed kan zijn

Steve Jobs was één van de mensen welke smartphones, tablets en notebooks heeft gepromoot binnen scholen. De wereld wordt steeds digitaler en het is verstandig om de tablets ook in het onderwijs te gebruiken. Er zijn vele voordelen van een digitale leeromgeving voor het kind. Laten we ze op een rijtje zetten.

Flexibiliteit

Het is mogelijk om met online leren op iedere plek toegang te hebben tot de lesstof. Een internetverbinding en een tablet, smartphone of computer is voldoende om te gaan leren. Het is mogelijk om 24 uur per dag en alle dagen van het jaar te gaan leren. De lessen zijn niet gebonden aan de schooltijden of wanneer de leraar aanwezig is. Er ontstaat meer flexibiliteit op het gebied van leren.

Een match met de wereld van jongeren

Jongeren zijn het vandaag de dag gewend om alles digitaal te doen. Ze communiceren via WhatsApp, kijken filmpjes op YouTube en delen waar ze mee bezig zijn via Facebook. Als ze iets niet weten gebruiken ze Google. Het is goed om het onderwijs aan te laten sluiten op de dagelijkse gang van zaken van jongeren. Zo wordt de kennisoverdracht een stuk gemakkelijker. Tafels online leren is leuker dan tafels op een krijtbord leren. De inhoud is gelijk. En wat dacht je van geschiedenis leren door middel van filmpjes en verhalen om te luisteren. De manier waarop de kennis wordt gedeeld is digitaal.

Het is leuk om digitaal te leren

Digitaal leren maakt het mogelijk om de lessen game-achtige elementen te geven. Het is nu leuker en uitdagender om de stof te leren. De motivatie van de kinderen zal omhoog gaan en de kinderen zullen nog meer willen leren. Het heeft dus een positief effect om nog meer te gaan leren. Jongeren werken vaak een hoofdstuk voorruit om zo meer punten te krijgen voor het spel.