organiseren paasontbijt

Waar moet ik op letten bij het organiseren van een paasontbijt?

De tijd vliegt, en voor we het weten is het alweer Pasen. En wat is nu een typisch onderdeel van Pasen? Juist, het uitgebreide paasontbijt. Of je nu een paasontbijt gaat organiseren voor op school, op je werk, of gewoon gezellig met de familie, het is goed om op tijd te beginnen met de voorbereiding van je paasontbijt. Daarom geven we in deze blog 4 tips voor bij het organiseren van een paasontbijt!

Paasontbijt organiseren tip 1: Zorg voor een leuke activiteit

Bij het paasontbijt gaat het natuurlijk vooral om het lekkere eten, maar het is ook altijd goed om voor of juist na het eten gezellig samen een activiteit te doen. Dat kan natuurlijk het klassieke paaseieren zoeken zijn, maar het is ook gezellig om bijvoorbeeld samen te gaan knutselen of een leuk bordspelletje te doen. Wat je ook gaat doen: zorg dat je in de voorbereiding en planning van je paasontbijt rekening houdt met deze activiteit.

Paasontbijt organiseren tip 2: Houd rekening met verschillende smaken en voorkeuren

Er zijn een aantal dingen die typisch zijn voor een paasontbijt, zoals paaseieren, brood en broodjes, normale eieren en lekkere vleeswaren. Het is dus zeker een goed idee om deze eetwaren in te slaan voor het paasontbijt dat jij organiseert. Vergeet echter niet dat er ook mensen zijn die bepaalde dieetwensen- en voorkeuren hebben. Zo kunnen sommigen geen gluten verdragen en eten anderen vegetarisch of veganistisch. Zorg er dus voor dat je met al deze wensen rekening houdt en er voor iedereen wat lekkers te eten is!

Paasontbijt organiseren tip 3: Vergeet het drinken niet

Bij het organiseren van een paasontbijt denken we vaak aan lekker eten, maar vergeet ook vooral de drankjes niet. Naast thee en koffie kan lekkere verse jus d’orange zeker niet ontbreken bij het paasontbijt. Wil je het wat luxer aanpakken? Schenk dan ook een lekkere prosecco of kinderchampagne. Heerlijk!

Paasontbijt organiseren tip 4: Geef een leuk aandenken mee

Als unieke afsluiter van jullie paasontbijt kun je een leuk aandenken meegeven. Zo weet je zeker dat mensen met een goed gevoel terugdenken aan het paasontbijt dat jij hebt georganiseerd. Denk als bedrijf of school bijvoorbeeld aan paaseitjes met logo om uit te delen aan alle deelnemers. Dat is niet alleen leuk (en lekker) voor de ontvanger van het aandenken, maar ook nog eens een goede manier om je naamsbekendheid te vergroten!

Aan welke tip ga jij extra aandacht besteden dit jaar? Wij wensen je alvast veel succes met het organiseren van jouw paasontbijt, en zeker ook veel plezier.