Voordelen van bijles en huiswerkbegeleiding

Voordelen van bijles en huiswerkbegeleiding

De laatste jaren kiezen steeds meer ouders ervoor om hun kind bijles en/of huiswerkbegeleiding te laten geven. Het onderwijs in Nederland wordt slechter, waardoor steeds meer ouders naar huiswerkbegeleiders en bijlesdocenten toe stappen. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van bijles en huiswerkbegeleiding? Wij vertellen het je in dit artikel!

Steeds meer ouders kiezen voor huiswerkbegeleiding

Het Centraal Bureau voor de Statistiek, afgekort CBS, heeft onderzoek gedaan naar hoeveel huiswerkbegeleiding er wordt ingekocht door ouders. In 1995 wat dat voor ongeveer 26 miljoen euro. In 2011 was dit maar liefst 149 miljoen euro. Ook de afgelopen jaren is dit bedrag enorm gestegen. Huiswerkbegeleiding voor kinderen is dus erg populair.

Veel scholen hebben last van personeelsproblemen. Te weinig personeel en geen vaste leerkrachten per klas zorgt ervoor dat de kwaliteit van onderwijs steeds slechter wordt. Huiswerkbegeleiding is in het middelbaar onderwijs al jaren een normaal verschijnsel, maar ook op basisscholen is huiswerkbegeleiding steeds normaler. Vaak wordt er door scholen gebruik gemaakt van externe onderwijsinstellingen voor huiswerkbegeleiding. Bijles aan huis is een zeer goede oplossing om uw kind bij te spijkeren voor bepaalde vakken! Bezoek bijvoorbeeld eens DeBijlesMeester.nl voor meer informatie over bijles en huiswerkbegeleiding aan huis.

Voordelen van bijles en huiswerkbegeleiding

  • Kinderen worden begeleid door experts met kennis over het vak dat geleerd moet worden.
  • Er wordt door begeleiders en docenten snel ingegrepen bij leerachterstanden.
  • Bijles en begeleiding op maat en dus zeer persoonlijk.
  • Voorkom conflicten in huis over het huiswerk.
  • Kinderen maken sneller hun huiswerk als een vreemde zich ermee bemoeid.
  • Het uurtje bijles of begeleiding wordt optimaal benut. Effectief werken aan huiswerk of leerstof zonder mobiel, vrienden of games!

Bijles aan huis in héél Nederland

Wilt u als ouder bijles of huiswerkbegeleiding voor uw kind regelen? De Bijlesmeester verzorgt bijlessen aan huis in heel Nederland. De Bijlesmeester geeft tegenwoordig trouwens ook bijles in België! Individuele bijles in eigen omgeving en een goede docent is een zeer effectieve manier van leren. Dat heeft ons werk de afgelopen jaren duidelijk uitgewezen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga naar Debijlesmeester.nl!