Uitvaartverzekering regelen tijdens zwangerschap

Uitvaartverzekering regelen tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zijn er veel dingen die geregeld dienen te worden. Een uitvaartverzekering is mogelijk ook een onderdeel. Het is niet het meest favoriete onderdeel, want we zijn verheugd op het nieuwe leven en willen liever niet stil staan bij de dood. Maar mocht het wel gebeuren dan is het fijn dat er de mogelijkheid is om financieel beroep te kunnen doen op de uitvaartverzekeraar. Maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden om kinderen mee te verzekeren voor de uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering voor het gezin

Allereerst kunt u kijken welke polissen er op dit moment lopen, heeft u of uw partner bijvoorbeeld zelf al een uitvaartverzekering? Als dit het geval is kunt u bekijken hoe uw uitvaartverzekeraar omgaat met kinderdekking. Bij de ene uitvaartverzekeraar zijn kinderen tot een bepaalde leeftijd bijvoorbeeld 18 of 21 jaar gratis meeverzekerd. Bij andere uitvaartverzekeraars kan dit tegen een lage premie.

Wanneer u kiest voor de gratis kinderdekking wordt de uitvaartverzekering op bijvoorbeeld 18 jarige leeftijd automatisch beëindigd. Wanneer hier wel vanaf begin af aan een premie voor betaald is kan uw kind deze lopende polis overnemen. Het grote voordeel hiervan is dat er al een behoorlijk bedrag aan de uitvaartverzekeraar betaald is. De maandelijkse premie zal in een dergelijk geval dan ook lager zijn als wanneer het kind zelf op 18 jarige leeftijd een uitvaartverzekering zou afsluiten. Dit is dan ook een reden voor sommige ouders om sowieso een eigen polis voor hun kind af te sluiten, ook wanneer er wel gratis kinderdekking is.

Doodgeboren baby

De mogelijkheid op een doodgeboren baby is iets waar we al helemaal niet stil bij willen staan, maar wat nou als dit helaas wel het geval is? Er is dan wel een uitvaart nodig en hoe zit het dan met de financiële afwikkeling? Wanneer de ouders zelf geen uitvaartverzekering hebben zullen zij de kosten voor een begrafenis of crematie geheel zelf moeten betalen. Wanneer de baby vroegtijdig doodgeboren is dan is er nog geen aanmelding bij een uitvaartverzekeraar. Desondanks is er gelukkig een wettelijke verplichting die stelt dat uitvaartverzekeraars deze kosten verplicht moeten betalen vanaf 24 weken. Voor 24 weken is deze verplichting er niet en dan gaan uitvaartverzekeraars op een verschillende manier hiermee om. De ene uitvaartverzekeraar vergoedt niets en de ander een gedeelte en de ander weer vanaf bijvoorbeeld 20 weken.

Na de geboorte pas regelen

Veel ouders staan pas stil bij de uitvaartverzekering na de geboorte. Dan willen ze pas de kwetsbaarheid van het leven voelen en realiseren ze zich dat hier ook een financieel plaatje aan vast hangt. Ook staan ze meer stil bij de mogelijkheid van hun eigen dood en willen ze dit goed geregeld hebben. Wanneer er dan voor een uitvaartverzekering gekozen wordt geldt er bij de gratis kinderdekking in vele gevallen een wachttijd, deze wachttijd is doorgaans 3 maanden. Wanneer het kind binnen de wachttijd overlijdt vindt er geen dekking voor de uitvaart plaats. Deze wachttijd gaat in vanaf de aanvraag. Overigens is er doorgaans wel een uitzondering voor kinderen die door een ongeval overleden zijn.
Wilt u een uitvaartverzekering regelen voor uw gezin of uw kind dan is het mogelijk om hier een vergelijking te maken.