Tips om je ovulatie te berekenen en gemakkelijker zwanger te worden

Tips om je ovulatie te berekenen en gemakkelijker zwanger te worden

Zwanger worden gaat niet voor iedereen even gemakkelijk of eenvoudig. Soms heeft de natuur een helpende hand nodig. Het is mogelijk om sneller zwanger te worden door uit te rekenen wanneer de vrouw ovuleert. Het zwanger worden kan dan plotseling veel sneller gaan. Wanneer bekend is wanneer de vruchtbare dagen zijn van de vrouw is het goed om de dagen hiervoor sex te hebben. Natuurlijk is het mogelijk om op ieder gewenst moment sex te hebben. Door echter voor deze dagen sex te hebben is de kans op een zwangerschap veel groter. Zaadcellen kunnen tot vier dagen in de baarmoeder overleven.

De eisprong

Bij de meeste vrouwen vindt de eisprong twee dagen voor de volgende menstruatie plaats. De cyclus is exact 28 dagen. Precies twee weken na de laatste menstruatie start de vruchtbare periode voor de vrouw. Met een ovulatiekalender is het mogelijk om dit goed te berekenen. Niet iedere vrouw heeft een regelmatige menstruatie. Er zijn online ook verschillende tools. De vruchtbaarheid berekenen wordt dan nog gemakkelijker.

Wanneer ben ik vruchtbaar?

Het is mogelijk om een ovulatietest te doen. Er zijn verschillende soorten testen te verkrijgen. Met de test wordt de LH piek gemeten. Er wordt een hormoon in de urine gemeten. Wanneer het LH gehalte hoog is treedt de ovulatie op. De eisprong komt er dan aan. Niet iedereen kan deze testen gebruiken. Vrouwen met een hormoonstoornis krijgen vaak een onjuiste uitslag. Voor vrouwen boven de veertig en in de overgang (vervroegd) geldt hetzelfde. Let hier op.

Gezond eten

Het is belangrijk om het lichaam sterk en gezond te houden. Kies voor voeding uit de schijf van vijf en voor voldoende eiwitten, vetten, mineralen, vitamines en koolhydraten. Volop groenten en fruit is het advies.