tips kinderen vermaken

Tips om je kinderen te vermaken tijdens de zomervakantie

Kinderen zitten steeds vaker binnen en spelen steeds minder vaak buiten met hun vriendjes en vriendinnetjes. Vooral in de zomervakantie moeten kinderen lekker buiten spelen, maar soms is het moeilijk om elke keer iets te verzinnen om kinderen bezig te houden. In het volgende artikel geef ik je een aantal tips om je kinderen te vermaken tijdens de zomervakantie!

Maak je eigen speelparadijs

Je zou je eigen tuin om kunnen toveren tot een speelparadijs en geloof me, je kinderen zullen je dankbaar zijn. Je zou bijvoorbeeld een springkussen kunnen huren, een speurtocht uit kunnen zetten of een zwembad in te tuin neerzetten. Afhankelijk van hoe groot je tuin natuurlijk is, zou je ook vriendjes en vriendinnetjes kunnen laten komen. Hierdoor kun je makkelijk een oogje in het zijl houden en vermaken je kinderen zich lekker buiten!

Samen het huishouden doen

Niets is leuker dan een beetje quality time met het gezin, betrek je kinderen dan ook bij de dagelijkse klusjes. In principe zou je ze bij alle klusjes kunnen betrekken en je zou er zelf spelletjes bij kunnen bedenken. Zo vermaak je en je kinderen en word ook het huishouden gedaan, twee vliegen in een klap!

Spelletjes spelen

In Nederland is het niet altijd mooi weer in de zomer en op een regenachtige dag zou je bijvoorbeeld een spelletjes dag kunnen organiseren. Ook hierbij zou je vriendjes en vriendinnetjes kunnen uitnodigen of je kunt het bij je eigen gezin houden.

Op vakantie?

Ook wanneer je op vakantie bent, kan het een uitdaging zijn om je kinderen te vermaken. Neem dan speelgoed mee waarvan je zeker weet dat je kinderen zich vermaken. Hierdoor kan je zorgen dat je kinderen zichzelf vermaken. Maak ook afspraken met je kinderen, bijvoorbeeld: je mag nu een uurtje zwemmen als je daarna een uurtje een boek gaat lezen. Een boek lezen is goed voor kinderen van elke leeftijd en daarom ook belangrijk dat je dit een paar keer per week in plant voor je kinderen!

Ik hoop dat deze tips je gaan helpen om je kinderen te vermaken tijdens de zomervakantie en dat je ook zelf heerlijk kan genieten van je wel verdiende vakantie!