Sinterklaas inhuren

Sinterklaas inhuren: dit zijn de mogelijkheden

Voor veel kinderen is Sinterklaas het gezelligste feest van het jaar. Iedere 5 december is het weer zo ver. De Sint gaat samen met zijn Pieten de huizen af om ervoor te zorgen dat alle kinderen cadeautjes krijgen. De kindervriend komt ieder jaar met zijn stoomboot uit Spanje aangevaren, al is de oorspronkelijke Sint-Nicolaas zoals we weten van Turkse afkomst. Wil jij er dit Sinterklaasfeest echt wat bijzonders van maken voor je kinderen? Dan kan je een Sinterklaas inhuren!

Privébezoek van Sinterklaas

Een Sinterklaas aan huis komt alleen of samen met één of meerdere Pieten bij je thuis langs. Sinterklaas verrast jouw kids met zijn aanwezigheid en leuke cadeautjes. Voor de kinderen is het hartstikke spannend als er op de deur wordt geklopt. Wie kan dat zijn? Zodra de Piet een hand met strooigoed naar binnen gooit wordt het duidelijk dat Sinterklaas op bezoek komt.

Familielid inschakelen als Sinterklaas

Je kunt natuurlijk een familielid vragen om Sinterklaas te spelen, maar de kans is aanwezig dat de Sint dan wel erg bekend voorkomt. Het zou zonde zijn als je buurman, broer of vader door de mand valt! Een Sinterklaas die je inhuurt weet precies hoe Sinterklaas zich gedraagt en heeft zich uitstekend verkleed, waardoor de kans erg klein is dat de kinderen hier vraagtekens bij gaan zetten.

Een online bezoek van de Sint

Vorig jaar ging alles even anders dan anders door het coronavirus. Het was hierdoor niet altijd mogelijk om de Sint fysiek op bezoek te krijgen en er moesten coronaproof manieren gevonden worden. Gelukkig zijn er vele digitale mogelijkheden. Het is erg leuk om Sinterklaas en zijn Pieten te vragen om een videoboodschap in te spreken voor je kinderen of om even te videobellen. Ook wanneer het niet langer nodig is om onderling afstand te houden, is dit nog steeds een praktische manier om de Sint eventjes ‘op bezoek te krijgen’.

Lekkers met Sinterklaas

Natuurlijk is het feest niet compleet zonder lekkers. Van banketletters en chocoladeletters tot pepernoten en kruidnoten: met elkaar genieten jullie van de heerlijkheden. Vind jij het te ver gaan om een Sinterklaas in te huren? Dan is het wel erg leuk als je de kinderen met iets extra’s verrast. Zo kun je voor de kids bijvoorbeeld een eigen speculaaspop bestellen of kun je een jute zak vullen met allerlei lekkers. Vertel ze dan dat de Sint deze voor de deur heeft achtergelaten.

Of je nu de buurman vraagt om Sinterklaas te spelen, kiest voor een Sinterklaas inhuren, of op een andere manier nèt dat beetje extra geeft aan het Sinterklaasfeest. Je tovert geheid een lach op de gezichten van jouw kinderen met een van deze ideeën.