Overstrekken baby

Overstrekken baby – wat kun je er aan doen?

Als een baby zich gaat overstrekken, is dit een teken dat de baby zich niet goed voelt. De baby kan natuurlijk niet tegen je praten, dus het overstrekken is een manier om met een vervelende situatie om te gaan. Het kan komen door spanning in een bepaalde situatie, misschien voelt het kindje zich niet helemaal veilig. Andere oorzaken kunnen zijn een koemelkallergie, reflux of doordat er bijvoorbeeld wervels vastzitten na de bevalling. Wat kun je aan overstrekken doen?

Als een baby gaat overstrekken, dan betekent dat dat er veel spanning in het lichaampje zit. De baby spant zijn rugspieren aan, beenspieren en maakt soms ook gebalde vuisten. Die spanning is niet goed voor de wervels en de nek. Het geeft druk aan de achterkant van het hoofdje. Het is niet zo goed als een kind zich blijft overstrekken. De rugspieren worden sterker dan de buikspieren en doordat het kindje vaak gebalde vuisten maakt, zal de ontwikkeling van de spieren in de vingers achterlopen. Je moet dus proberen je gespannen baby uit de vicieuze cirkel te krijgen.

Masseer je kindje

Probeer je kindje rustig te krijgen en te laten ontspannen. Masseer je kindje rustig en zorg dat ie comfortabel ligt. Het kan ook helpen als je het kind in een draagdoek draagt. De draagdoek hoeft niet alleen buitenshuis gedragen te worden. Al zit je op de bank, het is heerlijk comfortabel voor het kindje om hierin te hangen.

Zorg voor rust voor jezelf en je kind

Het is belangrijk dus dat je kindje zich kan ontspannen. Zorg dat je kindje voldoende rust krijgt. Het is niet verstandig om kindjes in heel drukke omgevingen te laten. Al helemaal niet als het kindje net geboren is. Zorg voor rust en regelmaat. Je kindje weet waar het aan toe is en zal hierdoor meer kunnen ontspannen.

Hou je kind uit gespannen situaties

Je kindje is heel gevoelig. Het kind kan allerlei prikkels opvangen, maar dit nog niet uiten aan je. Als er veel spanning in huis is, zal het kindje hierop reageren. Zorg er dus voor dat je kindje niet terecht komt in gespannen situaties.

Als je toch liever wat meer informatie wil verzamelen over hoe je overstrekken kan voorkomen of verminderen, dan kan je altijd een afspraak maken met het consultatiebureau. Zij kunnen je gepast advies geven en tips over hoe je overstrekken kan verminderen.