organiseren paasfeest

Waar moet ik aan denken bij het organiseren van een Paasfeest?

In april is het weer zo ver: Pasen. Deze feestdag heeft natuurlijk een christelijke gedachte, maar voor de meesten draait Pasen toch echt om lekker eten, spelletjes en gezelligheid met vrienden en familie. Hoe leuk is het om op eerste of tweede paasdag een heus paasfeest te organiseren en deze aspecten samen te voegen? Omdat een goed begin het halve werk is bespreken we een aantal zaken waar je aan moet denken bij het organiseren van een paasfeest. Zo zal jouw fuifje sowieso geslaagd verlopen.

Decoratie

Een paasfeest is zeker niet compleet zonder decoratie. Tover jouw huis, kantoor of andere plek waar je het feest organiseert om in een echt paashuis. Decoratie als paastakken, kleurrijke bloemen en vogelnestjes zijn hier ideaal voor. Daarnaast kun je de tafel versieren met een paas-tafelkleed en bijpassende servetjes. Uiteraard kan vrolijke muziek niet ontbreken. Wil je de paasbeleving in jouw huis helemaal compleet maken? Zorg dan dat de outfits die jij en je gasten dragen passen bij Pasen.

Eten, eten en nog is eten

Als er één ding is wat echt past bij hoe wij Pasen vieren is dat wel eten. Een heerlijk paasontbijt of brunch met verse eieren, croissantjes, verse Jus d’orange en noem het allemaal maar op. Dit kan uiteraard niet ontbreken op jouw paasfeest. Bedenk van tevoren wat voor lekkers je op tafel wilt toveren, zorg voor een boodschappenlijstje, recepten en voldoende keukengerei. Tip: maak bepaalde gerechten al de dag ervoor, als dat mogelijk is. Dit scheelt je veel stress op de grote dag zelf.

Activiteiten

Om jouw paasfeest nog leuker te maken is het leuk om activiteiten te organiseren. Zo kan je met volwassenen een heleboel leuke spelletjes spelen. Wat dacht je van paaseieren zoeken waarbij degene die het gouden ei vindt, een prijs wint (of juist als verliezer een ‘straf’ moet uitvoeren). Of het spel ‘Wie ben ik?’ met Paaswoorden. Vier je een paasfeest met kinderen? Zet ze dan aan het knutselen. Ze zullen genieten van het verven en decoreren van eieren of het knutselen van paashazen. Met deze activiteiten kan jouw paasfeest niet meer stuk!

Paasgeschenken

Cadeautjes krijgen is altijd leuk, maar een presentje krijgen dat perfect aansluit bij de tijd van het jaar is nog leuker. Om een echt tof Paasfeest te organiseren is het daarom een leuk idee om jouw gasten te verblijden met leuke paasgeschenken. Er zijn verschillende cadeautjes te bedenken, zowel voor jong en oud. Stel bijvoorbeeld leuke paaspakketten samen, met jouw favoriete presentjes. Is er iemand die op jouw paasfeest niet kan komen? Laat het cadeautje door middel van een paasmailing bij jouw gast op de deurmat bezorgen.

Als je in de weken voor Pasen aan bovenstaande zaken denkt en deze uitwerkt, wordt jouw Paasfeest ongetwijfeld een gezellig, lekker en leuk succes. Veel plezier!