spellen voor buiten

5 leuke spellen voor buiten om met je kinderen te spelen

Hebben je kinderen zin om buiten te spelen maar weten ze niet welk spelletje ze kunnen spelen? Met deze 5 leuke spellen voor buiten vermaken ze zich zeker weten. Deze spellen zijn ook erg leuk voor een kinderfeestje, zodat je jouw kind een onvergetelijke verjaardag geeft.

Stoepranden

Voor stoepranden heb je alleen een bal nodig en een rustige, autovrije of autoluwe straat. Je kind speelt dit spel met een vriendje of alleen. Met zijn tweeën staan de kinderen tegenover elkaar aan weerszijden van de straat. Door de bal te gooien of te trappen moeten ze de stoeprand van de ander raken en de bal weer opvangen als deze terugkaatst. Vanaf de plek waar de bal gevangen wordt mag er weer een nieuwe poging gedaan worden. Raakt de bal de stoeprand niet? Dan is de beurt voorbij.

Stoepkrijten

Stoepkrijten blijft leuk want je kids kunnen zich helemaal uitleven met dit spelletje. Tegenwoordig is stoepkrijten ook onder volwassenen heel populair, zoals te zien was aan al de botanische werken tijdens de coronacrisis. Maak samen met je kinderen een mooi kunstwerk of help ze bij het uittekenen van een lange hinkelbaan. Plezier gegarandeerd!

Springen op een springkussen

Een springkussen huren doe je niet iedere dag, maar voor een kinderfeestje of een buurtfeest is dit echt een aanrader. Er zijn namelijk springkussens te huur in allerlei soorten thema’s en formaten. Bij Springkussenverhuur Zuid-Hollandse Eilanden of Springkussenverhuur Bollenstreek huur je bijvoorbeeld een springkussen in jungle thema of een spannende stormbaan waar ook de oudere kids zich mee vermaken.

Oud-Hollandse spelletjes

Oud-Hollandse spelletjes zijn nog altijd gigantisch leuk om te doen. Van blikgooien tot ringwerpen of het spelen van boter, kaas en eieren met een spelbord gemaakt met stoepkrijten: je kunt alle kanten op. Bij een spelverhuur kun je deze spellen huren maar het is ook mogelijk om spulletjes uit huis te gebruiken, zoals lege melkpakken die je om kunt gooien in plaats van blikken.

Voetjes van de vloer

Dit spel is leuk als er een speeltuintje in de buurt van je huis is. De kinderen kunnen dan op de speeltoestellen klimmen. Er is een tikker in het spel. Hij of zij kan alleen tikken als de kinderen de vloer aanraken. De andere kids mogen maar tien seconden met de voeten van de vloer op een toestel blijven zitten, voordat ze weer naar een ander veilig plekje moeten rennen. Wie als eerst af is, is de nieuwe tikker.

Als je kinderen zich vervelen, weet jij wel weer een aantal leuke spellen voor hen om buiten te spelen. Welk spel raad jij je kinderen als eerste aan?