De lekkerste recepten om met je kind te eten

De lekkerste recepten om met je kind te eten

Als ouder ben je verantwoordelijk voor het eetpatroon van je kind. Het is dan ook uiterst belangrijk om het kind te laten opgroeien met een zo gezond en divers mogelijk eetpatroon. Indien het kind van jongs af aan ongezond en niet gevarieerd eten binnenkrijgt kan dit van grote invloed zijn op de gezondheid van het kind. Dit heeft niet enkel betrekking op de gezondheid op dat moment, maar de gezondheid van de rest van het leven! Jezelf slecht voeden is wat dit betreft dan ook een eigen keuze, maar je kind eet over het algemeen gewoon wat jij hem/haar voorschoteld. In deze blog geven we je enkele tips op het gebied van recepten die jij én je kind lekker zullen vinden.

Hou het simpel

Kinderen moeten de eigen smaak nog ontwikkelen. Het is dan ook niet aan te raden om met extreme smaken te werken als je een gerecht klaarmaakt voor jou en je kind. Als het kind opgegroeid is heb je nog voldoende jaren om te experimenteren met steeds extremere smaken. In de jongere jaren kunnen we voornamelijk gerechten op basis van aardappels, nasi of bami aanraden! Deze basisingrediënten van gerechten zijn relatief neutraal en vindt bijna ieder kind dan ook lekker. Deze basisingrediënten zijn daarnaast rijk van essentiële voedingsstoffen voor jou en je kind.

Luister naar de wensen kind

Kinderen kunnen ontzettend opstandig zijn. Indien een kind weigert te eten, dan weigert het kind ook echt om te eten. Wanneer je aan je kind merkt dat hij/zij bijvoorbeeld een enorme aversie heeft tegenover sperziebonen dan kun je deze in de toekomst maar beter vermijden. Kies in dit geval voor een andere groente die dezelfde voedingsstoffen als de sperzieboon bevat. Het belangrijkste is immers dat het kind genoeg van de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt! Het belangrijkste hierin is het vinden van groenten waar het kind van houdt. Door het gezonde imago van groenten en het opstandige karakter van jonge kinderen zijn het vaak de groenten die als het minst lekker worden ervaren. Als je eenmaal een aantal groenten hebt gevonden die jouw kind lekker vindt, dan kun je deze verwerken in verschillende gerechten!

Wat eten we vandaag

De vraag: “Wat eten we vandaag?” dien je iedere dag weer te beantwoorden! Indien er een kind aanwezig is in het gezin, dient de mening van het kind zeker meegenomen te worden in de beantwoording van deze vraag. Wanneer er gerechten gekookt worden die ook het kind lekker vindt, zal ook de sfeer aan de eettafel automatisch stukken beter zijn. Een kind dat iets voorgeschoteld krijgt waarvan het weet dat hij/zij het niet lekker vindt kan voor een bedorven sfeer zorgen. Dit is in geen enkel gezin fijn en doet jou waarschijnlijk enorm tekort op je kookkwaliteiten!