Kinderliedjes

Kinderliedjes zingen met je kind is een leuke bezigheid! En het is ook nog eens heel leerzaam voor de kinderen. Het is goed voor de taalontwikkeling en hun ritme gevoel. Je kan kinderliedjes de hele dag door zingen met ze natuurlijk. Het is ook leuk om dan met ze te dansen. Zo krijgen ze het ritmegevoel een beetje onder de knie.

Kinderliedjes voor het slapengaan

Ook is het fijn om liedjes te zingen, eventueel samen, voor het slapengaan. Slaapliedjes zijn rustige liedjes en je kindje zal herkennen dat het tijd is om te gaan slapen. Een slaapliedje is een mooi onderdeel van een slaapritueel, naast tanden poetsen, pyjama aantrekken et cetera. Een paar bekende liedjes die gezongen worden voor het slapen gaan zijn Slaap, kindje slaap of In de maneschijn. Dit zijn liedjes die al wat ouder zijn. Er zijn tegenwoordig heel veel liedjes bijgekomen die je kan zingen met je kinderen. Zo zijn er nog veel meer kinderliedjes die gezongen kunnen worden voor het slapengaan!

Liedjes voor wat oudere kinderen

Je kan kinderliedjes samen zingen of je luistert naar het bestaande liedje en zingt mee. Zoals het vroeger met bandjes en CD’s ging, zo zijn liedjes nu makkelijk te vinden op internet. Als je kinderen wat ouder zijn, dan kan je ook voorstellen om de kinderen te laten playbacken. Dit is een leuke manier om op te treden en om een beetje die teksten te leren kennen. Ook kan je dan Engelstalige liedjes introduceren voor wat variatie.

Kinderliedjes van vroeger met opa en oma

Veel kinderliedjes bestaan al ontzettend lang. Opa’s en oma’s kennen ook nog heel wat kinderliedjes die tegenwoordig ook gezongen worden. Het kan dus ook voor opa’s en oma’s heel leuk zijn om liedjes te zingen met de kleinkinderen. Hoe mooi is het om deze kinderliedjes traditie voort te zetten?