kinderfiets

Kinderfiets voor als kleine meisjes groter groeien

Heb jij zo’n echte poppenmoeder of is jouw dochter meer het stoere type? Vaak weten kleine meisjes al heel vroeg wat ze willen. En dat geldt niet alleen voor wat ze wel of niet aan willen naar school of naar oma… Nee, dat gaat veel verder.

Met meisjes kun je als ouder soms hele discussies hebben. Over wat ze wel of niet aan willen, welk kleur dekbed op het bed moet en of er wel of geen mandje op de nieuwe fiets moet. Waar het ook over gaat, langzaam vormt je dochter een eigen mening. Niet altijd praktisch of handig maar tegelijk o zo leuk.

Zelf een kinderfiets laten kiezen

Een mening vormen is natuurlijk erg belangrijk voor de rest van je leven. Toch zijn er van die momenten dat je er als ouder niet op zit te wachten. Maak daarom duidelijk wanneer je kind (mee) mag kiezen en wanneer niet. Door in de avond samen kleding uit te zoeken voor de volgende dag, voorkom je bijvoorbeeld stress in de ochtend. En door je kind af en toe te laten kiezen wat je gaat eten, zorg je ervoor dat ze die dag ook met plezier aan tafel schuiven.

Het zelfde geldt voor een schooltas, een broodtrommel, schoenen kopen en een fiets uitzoeken. Alles waar ze zelf achter staan, wordt meer en met meer plezier gebruikt. Heb je een stoere dochter dan hoef je niet aan te komen met een zacht roze tas of een fiets met een poppenmandje. Heb je een echte poppenmoeder dan is het een ander verhaal. En net dat kleine beetje inleven kan er voor zorgen dat je dochter sneller (zonder zijwieltjes) leert fietsen, veel buiten speelt en op school haar broodtrommeltje leeg eet.

Dat leren fietsen is trouwens iets wat even tijd kost maar uiteindelijk naast leren lopen en praten één van de beste investeringen is. Want kun jij je dochter als tiener voorstellen die niet fietsend naar school of sport gaat?

Een kinderfiets kies je niet zomaar

Hoewel er geen echte regels bestaan over wanneer je dochter moet leren fietsen, is er wel zoiets als een gemiddelde leeftijd waarop ze dat kunnen. De meeste kinderen kunnen zonder zijwieltjes fietsen rond hun 5e levensjaar. Qua grootte staat dat vaak gelijk aan een meisjesfiets 16 inch. Een leuke richtlijn. Kies wel altijd de juiste maat kinderfiets en niet op de groei. Het is belangrijk dat ze goed bij de grond kunnen als ze op de fiets zitten. Hierdoor voelt je kind zich veiliger en leer het ook makkelijker het evenwicht bewaren.

Tegenwoordig is er veel keuze in fietsjes. Kies een goede stevige fiets en laat je dochter de kleur mee bepalen. Er zijn namelijk mooie fietsjes in allerhande kleuren en met of zonder mandjes voorop. Of wil je dochter misschien zo’n mooi rekje net als mama. Qua kleuren kun je dan ook weer kiezen uit lieve uni maar ook voor leuke designs van ruitjes of bloementjes. Voor uitbundig meisjes kies je liever een meisjesfiets met vrolijke of felle kleuren al la Ibiza style.