kinder ehbo

Kinder EHBO: waarom een cursus volgen?

Bij kinderen en baby’s zit een ongeluk in een klein hoekje. Daarom is het voor ouders, en ouderen in het algemeen, belangrijk om een EHBO cursus te volgen. Je wilt als ouder natuurlijk goed kunnen handelen in geval van nood. Daarom zijn er speciale kinder EHBO cursussen. Wat houdt zo’n EHBO cursus voor kinderen in? En waarom is het nodig? Lees het in dit artikel!

Wat is kinder EHBO?

Als ouder heb je vast al wel eens een pleister geplakt na een ongelukje van je kind. Maar wat moet je doen als je kind een ernstiger ongeluk krijgt? Denk aan een ernstige bloeding of dat je kind stikt in een speelgoed.  Je moet er niet aan denken, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Bij dit soort ongelukken zijn de eerste minuten cruciaal, daarom is het voor ouders belangrijk om een EHBO cursus te volgen. Na het volgen van een kinder EHBO cursus weet je precies hoe je moet ingrijpen bij een ongeluk bij kinderen of baby’s. De kinder EHBO cursussen zijn speciaal gericht op eerste hulp aan kinderen.

Waarom deze cursus volgen belangrijk is

Jaarlijks belanden meer dan honderdduizend kinderen op de Spoedeisende Hulp. De meeste kinderen hebben een ongelukje gehad. De meeste behandelingen zijn dan ook voor vergiftiging en valpartijen. Veel ouders weten niet wat te doen, waardoor kinderen vaker dan nodig in het ziekenhuis belanden. De EHBO-kennis bij Nederlanders is over het algemeen erg slecht. Als ouder wil je natuurlijk in kunnen grijpen bij ongelukken. Wil je als ouder weten wat je moet doen? Volg dan een kinder EHBO cursus!

Inhoud van een kinder EHBO cursus

Er zijn genoeg aanbieders voor kinder EHBO cursussen, echter adviseren wij de aanbieder EHBOcursus. Bij hen kan je een kinder EHBO cursus bij jou in de buurt boeken. Bij deze aanbieder kan je binnen één dag je diploma halen. Een cursus is niet zo zeer goedkoop, maar o zo belangrijk voor ouders. Het gaat om de gezondheid van je kind(eren), daarom adviseren wij altijd om als ouders allebei een cursus te volgen. Zo weten jullie beide hoe je eerste hulp moet verlenen bij (je) kinderen. Wist je trouwens dat in sommige gevallen een EHBO-cursus vergoed wordt door zorgverzekeraars? Ga naar de website van jouw verzekeringsmaatschappij voor meer informatie.