Kerstfeest vieren met kinderen

Kerstfeest vieren met kinderen 5 leuke ideeën

Kerst draait om gezelligheid en samenzijn met de familie, vrienden en collega’s, maar dat is af en toe nog best een uitdaging. Het is vooral een uitdaging wanneer de kinderen bomvol energie zitten en jij even geen idee meer hebt wat je ze kan laten doen. Daarom hebben wij een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet. Op kerstavond is het leuk om cadeautjes te krijgen en te geven, neem gerust een kijkje op Kerstgeschenken.

Versier het huis en de boom

Ga aan de slag met alle versieringen die je in huis hebt. Maak een gezellig dorpje met allerlei miniatuur huisjes en zet de lichtjes aan voor de gezelligheid. Versier de plek waar het dorp staat met kunstsneeuw zodat, als het in Nederland geen witte kerst is, je daar wel mee kan genieten van de sneeuw. 

De kerstboom kan natuurlijk niet ontbreken, want die brengt nog meer gezelligheid in huis. Ga samen met de kinderen op pad om een kerstboom uit te zoeken bij een tuincentrum in de buurt. Wanneer er een kerstboom is meegesleept naar huis, kan het echte werk beginnen. Haal alle spullen die je hebt van zolder en versier met z’n allen de kerstboom. Als de piek erop zit is het project voltooid. 

Ga de keuken in

Een ander leuk idee is om met de kinderen de keuken in te gaan. Mogelijk met producten die in je kerstpakket zitten. Kerstpakketten bestellen voor je werknemers, vrienden of relaties om je kunsten te laten zien in de keuken. Ga aan de slag en maak heerlijke gerechten, koekjes of een taart. Als de koekjes zijn gebakken, dan is het leukste deel aangebroken. De koekjes kunnen natuurlijk niet op tafel komen te staan zonder versiering. Zorg voor heel veel verschillende versiersels, zodat ze zich helemaal kunnen uitleven. Op kerstavond is de traditie van heel veel huishoudens om te gourmetten met de familie. Laat de kinderen dingen klaarmaken die ze lekker vinden. 

Maak een uitstapje naar een kerstmarkt 

Als kerst is aangebroken is het leuk om een uitstapje te maken. Helaas zal een grote kerstmarkt dit jaar niet gaan, maar je kunt uiteraard nog wel naar de Intratuin. Zij zorgen ondanks deze bizarre tijd toch nog voor een bijzondere kerstbelevenis. Zo heb je de meest spectaculaire opgebouwde kerstminiaturen. Kinderen zullen hun ogen uitkijken en jij ongetwijfeld ook. 

Kerstverhalen

De fantasie van een kind moet gestimuleerd worden en dat kan door middel van verhalen. Pak een kerstboek uit de kast en ga een boekje voorlezen. Nestel je op de bank met een mok warme chocolademelk en laat hun gedachten verdwalen in jouw verhaal. 

Organiseer een spelletjesmiddag

Organiseer een spelletjesmiddag met een kerstthema. Je kunt hierbij denken aan een kerstbingo, maar ook aan potje kersttwister of monopoly. Nodig wat vriendjes en vriendinnetjes uit voor een gezellige middag. Je kunt ook online spelletjes spelen of meedoen aan een online kerstuitje.