sinterklaas coronaproof

Hoe vier je Sinterklaas dit jaar coronaproof?

2020 is, of we het nou leuk vinden of niet, een jaar van aanpassingen geweest. De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Om deze reden moeten we de manier waarop we dingen doen aanpassen om ervoor te zorgen dat wijzelf en onze omgeving gezond blijven. Dit geldt helaas ook voor de feestdagen: Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw zullen dit jaar anders dan normaal gevierd moeten worden. Betekent dat dan dat we alles moeten afzeggen? Nee! We moeten er alleen wat creatiever mee omgaan ;). Om je daar een handje bij te helpen geven we je in dit blog een aantal tips om dit jaar Sinterklaas coronaproof te vieren.

Sinterklaas coronaproof vieren tip 1: Vrijwillige thuisquarantaine

‘Thuisquarantaine’ is misschien wel hét woord van 2020. Als je in contact bent geweest met iemand die corona heeft (gehad), moet je verplicht 14 dagen in thuisquarantaine. Je kunt dit principe echter ook gebruiken om dit jaar op een veilige manier met je hele familie coronaproof Sinterklaas te vieren. Als jullie allemaal vóór de Sinterklaasviering vrijwillig in thuisquarantaine gaan en dus 14 dagen geen contact hebben met andere mensen, kunnen jullie er zeker van zijn dat jullie tijdens Sinterklaas veilig bij elkaar kunnen zijn zonder elkaar onbedoeld te besmetten.

Sinterklaas coronaproof vieren tip 2: Uitpakken op afstand

Het afgelopen jaar zijn we steeds creatiever geworden met FaceTime, Zoom, Teams en andere vormen van videobellen. Steeds meer zaken worden live maar op afstand gedaan, en dat principe kunnen we natuurlijk ook toepassen om dit jaar Sinterklaas coronaproof te vieren! Trek online lootjes, maak je rijmpjes, surprises en cadeautjes en doe ze op de post. Als iedereen zijn pakketjes heeft ontvangen kunnen jullie een groepsgesprek opzetten en veilig, maar toch gezellig samen de cadeaus uitpakken!

Sinterklaas coronaproof vieren tip 3: Sint op je beeld

Sinterklaas op bezoek is natuurlijk hartstikke gezellig, maar mogelijk voel je je hier niet helemaal comfortabel bij in deze tijden. Mocht het daarom dit jaar niet lukken om een bezoekje van de Sint in te plannen, dan kun je hem natuurlijk wel vragen om een videoboodschap voor je kids in te spreken of zelfs met hen te FaceTimen! Met een online bezoek van de Sint is het toch veilig en coronaproof genieten van het heerlijke avondje. 😉

Vergeet niet om nog wat lekkere Sinterklaas hapjes in huis halen, en dan heb je met deze tips alles geregeld om Sinterklaas coronaproof te vieren! Zorg dat je daarnaast deze goed de maatregelen van het RIVM en kabinet naleeft, zo weet je zeker dat je alles onder controle hebt.