luierverwisseling

Enkele tips om de luierverwisseling minder vervelend te maken

Vanaf wanneer je baby geboren wordt totdat je kindje zindelijk is, worden er heel wat luiers verschoond. Sommige mensen vinden het erg lastig een luier te verschonen anderen gaat het makkelijk af. Al doende leert men natuurlijk beter hoe een luier makkelijk en handig verschoond kan worden. Maar wil je nog wat tips hebben om het wat makkelijker te maken lees dan snel verder in dit artikel met tips.

Tip 1. Afdekken met billendoekjes

Wanneer de luier open ligt, voornamelijk bij jongetjes wil het nog wel eens gebeuren dat je kindje nog even moet plassen, op dat moment is het handig hier al een doekje overheen te leggen. Door het afdekken met een doekje kan je plasongelukjes makkelijk voorkomen en wanneer het doekje niet vies wordt heb je gelijk een doekje bij de hand.

Tip 2. Een schone luier onder de vieze luier leggen

Voor dat je de luier open doet is het altijd handig om alvast een nieuwe schone luier in de buurt te hebben. Wat nog handig is, is om een schone luier alvast goed open te vouwen en onder de vieze luier te leggen. Je kunt dan gelijk als de vieze luier weg is je kindje op een nieuwe luier leggen, voor het geval je kindje weer moet plassen of poepen.

Tip 3. Vergeet de antilek-randjes van de luier niet

Elke luier heeft speciale antilek-randjes, wanneer je deze niet goed naar buiten vouwt bij het aanbrengen kan de luier gaan lekken. Er is niks zo vervelend als je net je kindje verschoond hebt en de luier lekt en je moet weer gaan verschonen inclusief nieuwe kleding. Vouw de randjes al naar buiten bij het aanbrengen, maar check zeker ook na het vastmaken even of alle randjes wel naar buiten zitten.

Tip 4. Gebruik handige accessoires

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bakje om je luierdoekjes in te bewaren zodat ze niet uitdrogen en makkelijk te pakken zijn. Of denk aan een goede luieremmer, waar je de luiers per stuk in kan doen en die ook goed afsluit om geurtjes te voorkomen in de babykamer. Of een een leuk aankleedkussen waar je kindje lekker op kan liggen.

Tip 5. Spulletjes om je kindje af te leiden

Vooral wanneer je kindje wat groter wordt en meer begint te bewegen en om zich heen begint te grijpen, is het erg handig om een speelgoedje bij de hand te hebben om je kindje af te leiden. Je kunt zo lekker op je gemak de luier verschonen en je kindje zit niet met zijn handen in de luier.