Blauw licht filter bril

Blauw licht filter bril

Iedereen zou in het bezit moeten zijn van een blauw licht filter bril, nu we steeds meer uren per dag naar een beeldscherm turen. In feite kijken we steeds naar blauw licht en dit is iets waar onze ogen minder goed tegen kunnen. Iedereen herkent vast de moe aanvoelende ogen of zelfs irritatie en rode ogen als je een periode achter je smartphone, tablet of computer hebt gezeten.

Iedereen een blauw licht filter bril

Te veel blauw licht kan zelfs ernstige slaapproblemen opleveren. Het licht voorkomt namelijk de aanmaak van voldoende slaap hormoon. Je lichaam heeft daarom geen benul van dag en nacht met alle gevolgen van dien. Door de aanschaf van een blauw licht filter bril voorkom je dit. En vanwege het simpele feit dat tegenwoordig echt iedereen vaak naar een schermpje tuurt, zou dus iedereen zo’n blauw licht filter bril thuis moeten hebben.

Ook op scholen turen kinderen vaker naar een beeldscherm

Ongemerkt worden je ogen moe van het blauwe licht. Je wrijft wat en dit geeft de rode en geïrriteerde ogen. Een blauw licht filter bril, kopen stopt de werking van het blauwe licht. Je ogen worden rustiger vanwege het filter in de bril en dus knijp je ook je ogen minder vaak dicht, iets dat je zonder bril wel deed. Koop je een bril, dan koop je altijd standaard een blue filter bril zonder sterkte. Geef dus aan dat je een bril op sterkte nodig hebt, dan kan dit geregeld worden. En zo is er voor iedereen een dergelijke bril te koop. En in feite zou iedereen de bril ook thuis moeten hebben. Zeker ook als je bedenkt dat scholen steeds meer gebruik maken van tablets en computers.

Zet ieder kind een bril op en de klachten worden snel minder

Je ogen herkennen het blauwe licht wel, bijvoorbeeld van de zon en de verlichting thuis. Doe je daar het blauwe licht van het beeldscherm nog even bij, dan wordt het wel heel veel voor je ogen. Te veel blauw licht betekent te weinig slaaphormoon. Je lichaam blijft maar denken dat het gewoon overdag is en voor je het weet heb je ernstige slaapproblemen. Door het dragen van de bril keert de balans terug. Bovendien raken je ogen minder snel vermoeid. Blauw licht filter bril voor je kind? Prima idee. Eigenlijk zou elke ouder een bril voor zoon of dochter moeten halen.

Speciale bril voor op kantoor beschikbaar

Er zijn allerlei vuistregels beschikbaar die de balans tussen turen naar het beeldscherm en andere dingen – zoals gewoon even heerlijk buiten uitwaaien- kunnen bewaken. In feite moet de ouder echter voor die balans zorgen en de kinderen soms gewoon de buitenlucht in sturen. De ogen willen ook wel eens weer ervaren wat het is om over langere afstanden te kijken. Iets dat je achter de computer niet lukt. Overigens is er al een speciale uitvoering van de bril voor op kantoor. Met deze bril zie je scherp op het beeldscherm en op papier. Het zou verplicht moeten worden op elk kantoor. Voor blauw licht filter brillen kunt u kijken op OnlineGadgetShop.nl.