Babybadje kopen tips

Babybadje kopen, waar moet je op letten?

Een babybadje staat op elke baby-uitzetlijst. Zodra je baby geboren is zal hij het heerlijk vinden om in bad te gaan. Je baby wassen in een babybadje is niet alleen nodig, maar ook gewoon heel erg leuk om te doen. Maar wat voor soorten babybadjes zijn er allemaal? Waar moet je op letten bij het kopen van een babybadje? Hieronder geven we advies voor het kiezen van het juiste babybadje. Lees dus snel verder!

Verschillende soorten babybadjes

Als je op zoek gaat naar een badje waarin je baby comfortabel en veilig in kunt badderen dan heb je ruime keuze uit verschillende soorten babybadjes. Hieronder meer over de verschillende soorten babybadjes.

Tegenwoordig zijn babybadjes verkrijgbaar in allerlei soorten. Opvouwbaar, opblaasbaar en van hard-plastic. Alle babybadjes zijn gemaakt om baby’s comfortabel en veilig te laten badderen. Tijdens het badderen ondersteun je je baby met één arm en met je andere arm kun je de baby wassen. Ook zijn er babybadjes verkrijgbaar met zuignappen. Deze zijn ideaal om te gebruiken in je eigen bad. Een badje kan je gebruiken vanaf het moment dat je baby geboren is tot ongeveer acht maanden.

Veel ouders kiezen tegenwoordig voor een Tummy Tub. Dit is een doorzichtige emmer die je baby het gevoel geeft dat hij in de baarmoeder zit. Terwijl jij hem ondersteunt met gespreide vingers onder zijn kinnetje kan je baby vrij bewegen. Zo’n Tummy Tub kun je direct na de geboorte gebruiken tot je baby ongeveer zeven maanden uit is.

Waar op letten bij het aanschaffen van een babybadje?

Als je op zoek gaat naar een geschikt babybadje, dan is het verstandig om te denken aan een aantal belangrijke punten.

  • Koop een badje waarvan het materiaal niet doorbuigt wanneer je arm erop leunt. Ook mag het babybadje niet doorbuigen wanneer er water in zit. Buigt het materiaal wel door? Dan kan het gevaarlijk zijn voor je baby. Let hier dus altijd goed op.
  • Lees reviews en ervaringen van anderen of ga op zoek naar de beste babybadjes. Zo weet je zeker dat je een goed babybadje koopt.
  • Niet-opvouwbare badjes zijn vaak steviger en duurzamer. Bij genoeg ruimte kan je dus het beste voor een niet-opvouwbaar badje kiezen. Heb je die ruimte niet? Dan is een opvouwbaar badje ook prima.
  • Een stop in het babybadje is erg gemakkelijk om het water weg te laten lopen.