springkussen

Actief kinderfeestje; stormbaan of springkussen?

Hoewel een stormbaan ook een springkussen is (maar dan met hindernissen), gaan beiden in dit artikel de vriendschappelijke strijd met elkaar aan. Welke van de twee is het meeste geschikt voor een actief kinderfeestje? Hier vertellen wij meer over deze attracties en geven we van elk een betaalbaar voorbeeld.

Stormbaan

Een stormbaan, ook wel een survivalbaan genoemd, is vaak een grote hit op een actief kinderfeestje. Stormbanen bestaan er in verschillende formaten – van negen tot bijna 50 meter – en in diverse thema’s zoals piraten, oceaan, boerderij, winter, voetbal, jungle, circus en kasteel. Deze thema’s bieden voor ieder kind, ook de grotere kinderen onder ons (lees: volwassenen), wat wils. Beiden kunnen zich met deze uitdagende attractie vermaken, want zo’n survivalbaan met hindernissenparcours zorgt voor voldoende activiteit. Hoewel vertoon van snelheid en kracht van belang zijn, is vaak behendigheid en samenwerking met andere kindjes (of met papa of mama) een vereiste om de overkant te bereiken.

De kleinste stormbaan, die van negen meter, past doorgaans in de grotere tuinen. Daar waar springkussens over het algemeen wel met een personenauto zijn te vervoeren, zijn stormbanen dat niet. Houd er dus rekening mee dat wanneer je kiest voor een stormbaan, je een aanhanger of bestelbus moet regelen. Maar je kunt het vervoer natuurlijk ook door het attractie- en feestverhuurderbedrijf laten verzorgen.

Stormbaan Piet Piraat

Een voorbeeld van een stormbaan het laagste in prijs om te huren is die van Piet Piraat. Het verhaal achter deze survivalbaan is dat Piet Piraat aan wal is en op zoek is naar nieuwe bemanningsleden om samen mee op avontuur te gaan. De baan heeft een afmeting van acht centimeter diep bij drie centimeter breed bij vier centimeter hoog en is geschikt voor drie piratenmaatjes.

Springkussen

Een springkussen, ook wel een springkasteel of een luchtkussen genoemd, wordt omschreven als een attractie die vooral populair is bij kinderen. Net als voor stormbanen bestaan er springkussens in verschillende thema’s en formaten. De kleine springkussens hebben een afmeting vanaf drie bij tweeënhalve meter. Voor de middel springkussens is dat vijf bij vier meter en voor de grote springkussens zes bij vijf meter.

Het kan natuurlijk altijd extremer. Zo is bijvoorbeeld de Playground XXL met z’n 50 bij 20 meter de grootste opblaasbare speelplaats ter wereld. Het fijne aan de kleine luchtkussens is dat ze met gemak in de meeste tuinen passen. Daar waar een stormbaan voor voldoende activiteit zorgt, doet een springkussen dat net iets minder omdat hier alleen op gesprongen kan worden.

Springkussen XS Circus

Een voorbeeld van een springkussen die het laagste in prijs is om te huren, is het kleine springkussen Circus. In dit circus, waar geen dieren worden gebruikt, kunnen de kinderen er wel tekeer gaan als een beest. Het kussen heeft een afmeting van drie meter diep bij tweeënhalve meter breed en tweeënhalve meter hoog en is geschikt voor vier clowns.

De keuze tussen een stormbaan of springkussen hangt onder meer af van de mate van activiteit die je voor het kinderfeestje in gedachten hebt en de leeftijd van de genodigden. Voor welke attractie kies jij?