kraamcadeau ideeën voor in de kraammand

8x leuke en originele kraamcadeau ideeën voor in de kraammand

Is er pas een baby geboren dan geef je een kraammand aan de moeder. In deze mand vind je meerdere cadeautjes, meestal zo’n 8 tot 10, en worden tijdens de eerste kraamdagen uitgepakt. Je kunt dan denken aan houten speelgoed of bijvoorbeeld een kinderbadjas. Het maken van zo’n kraammand is erg leuk om te doen. Een aantal originele ideeën voor een kraamcadeau.

1. Fotoalbum

Een fotoalbum is altijd leuk om te geven. Je kunt zelf een kant-en-klare fotoalbum aanschaffen, maar ook besluiten er één zelf te maken. Richt pagina’s in zoals de kraamvisite, eerste glimlach en de allereerste foto.

2. Babykleding

Dit is zonder twijfel een van de leukste cadeautjes om te geven voor de pasgeboren baby. Al gaat het nu om rompertjes, jasjes of shirtjes, het is allemaal leuk. En is het voor nu of voor de groei je kunt niet verkeerd gaan met babykleding.

3. Familie erfstukken

Is de moeder familie van je dan kan je kijken of er nog oude babyspulletjes op zolder liggen. Oude babyspulletjes van oma of moeder zijn altijd speciaal om te krijgen.

4. Maak zelf je cadeau

Zelfgemaakt cadeaus worden altijd erg gewaardeerd. Ben je een echte knutselaar dan kun je iets handgemaakt toevoegen aan het kraamcadeau. Borduurwerken zijn tegenwoordig erg populair.

5. Herinneringen

Herinneringen schenken klinkt wat vreemd, maar dat is het helemaal niet. Overweeg bijvoorbeeld een bewaardoosje voor melktanden te geven als kraamcadeau. Of wat te denken van het eerste afgeknipte haar? Een krant van de eerste geboortedag van de baby is ook altijd leuk om te geven. Nog originele is een handgeschreven bericht aan de baby. Allerlei leuke herinneringen voor later.

6. Verzorgingsproducten voor de moeder

Elke nieuwe moeder kan wel wat verzorgingsproducten gebruiken. Dan kun je denken aan een lekkere parfum of een gezichtsmasker. Ook andere verzorgingsproducten doen het altijd goed in de kraammand. Wat te denken van geurige geurkaarsen? Genoeg om de moeder mee te verblijden.

7. Hobby artikelen

Is de moeder helemaal van het koken doe dan wat kookartikelen in de kraammand. Of houd ze van haken of breien? Bollen wol en wat andere breispulletjes doen het dan erg goed. En is de pappa een sportliefhebber dan kun je sporttijdschriften toevoegen aan de mand. De cadeaus worden daardoor extra persoonlijk en origineel.

8. Geef een ouder kind ook een cadeau

Zijn er oudere kinderen dan is ook altijd leuk om hun een cadeautje te geven. Zo maak je het feestje van een pasgeboren baby extra speciaal. Denk bijvoorbeeld aan houten speelgoed of een kinderbadjas. Een bijkomende voordeel is dat het oude kind ook echt wordt betrokken bij het feestje van de nieuwe baby.