bakken

5x ideeën om te bakken in de vakantie

De vakantie breekt aan en het is tijd om met de kinderen wat leuke dingen te gaan doen. En wat is er nou leuker dan samen bakken? Lekker tussendoor van het deeg snoepen terwijl je samen de stappen van het bakken doorloopt. Een leerzame en gezellige activiteit! Om je vast wat te inspireren, geven we hieronder vijf verschillende ideeën mee om te bakken. Veel plezier!

1. Smiley cupcakes

Cupcakes zijn super makkelijk om te bakken en ook ideaal om de bewaren daarna. Dit komt omdat cupcakes eigenlijk mini-cakejes in een ronde vorm zijn. Cupcakes kun je ook allerlei mogelijke manieren versieren en dat maakt het ook zo veelzijdig. Onze tip? Maak bijvoorbeeld kleine smileys bovenop de cupcakes met glazuur en chocolade. Genieten!

2. Wilde donuts

Wilde donuts? Jep! Donuts zijn super makkelijk om zelf te maken. We noemen ze wild, want de wilde donuts mag precies zo versierd worden als je zelf wilt. Denk aan chocolade, roze sprinkles, eetbare glitters en meer. Lekker losgaan op die donuts en helemaal eigen maken.

3. Pannenkoeken voor het ontbijt

Deze klassieker kan niet misgaan, want wie houdt er nou niet van pannenkoeken bij het ontbijt?

4. Zandkoekjes in dierenvormen

Zandkoekjes zijn makkelijk om te maken en ook om deze in speciale vormen te bakken. Wat dacht je van een een stoere krokodil? Of een dolfijn? Kies een vorm van het favoriete dier van je kindje en bakken maar!

5. Een regenboog cake- of taart

Kinderen zijn dol op kleur. Niks leuker voor ze dan een mooie regenboog, dus. En als deze dan ook nog eetbaar is, is het helemaal fantastisch! Zeker voor de kinderen. Een regenboog cake of taart maak je met verschillende lagen kleurstof in de cake. Een uitdaging, maar wel onwijs gaaf als het lukt.

Hup hup, bakken maar!