tips eigen fotoalbum maken

5 tips voor het maken van je eigen fotoalbum

Je kent het wel, je hebt een leuke vakantie gehad, een kinderfeestje, een leuke verjaardag, een leuk dagje met vrienden, en dit wil je niet snel vergeten! Dit is een goed moment om een eigen fotoalbum te maken. Met deze 5 tips gaat dat vast en zeker lukken en dan kun je iedere gebeurtenis vastleggen en er naar terugkijken.

Tip 1: Online eigen fotoalbum maken

De eerste tip die we voor je hebben is het online maken van je eigen fotoalbum. Je hebt hierdoor je laptop of pc nodig en dan kun jij er even voor gaan zitten. Dit kan op ieder gewenst moment en dan heb je een programma waarbij je alle stappen gaat volgen om een mooi fotoalbum te kunnen realiseren.

Tip 2: Persoonlijke momenten vastleggen en foto’s selecteren

Alle momenten die je graag in je fotoalbum wilt hebben kun jij selecteren en dan ordenen. Je kunt bijvoorbeeld een aantal mappen aanmaken, en zo je foto’s ordenen per gebeurtenis of per persoon bijvoorbeeld, net hoe je het zelf in wilt delen. Misschien heb je zelf een aantal foto’s en wacht je nog op foto’s van een ander familielid. Deze voeg je dan later in bij de betreffende map en zo kun je later de pagina’s van het fotoalbum nog beter indelen.

Tip 3: Bijpassende teksten en vormen

Het voordeel van online een fotoalbum maken is dat je er zelf tekst aan toe kunt voegen, dit hoeft niet. Maar je kunt het per foto doen, waar je wilt. Daarnaast kun je foto’s recht plaatsen, maar ook schuin of in een bepaalde vorm. Het krijgt hierdoor een speelse sfeer, je kunt het geheel naar wens maken met leuke kleuren en teksten.

Tip 4: Opslaan en verder afmaken wanneer je wilt

Een fotoalbum maken is iets waar je vaak de tijd voor neemt en wat je niet in een half uurtje realiseert. Daarom is het fijn dat je hetgeen wat je hebt gemaakt tussendoor op kunt slaan. Je kunt het dan verder afmaken wanneer je weer tijd/zin hebt of als je nieuwe foto’s hebt.

Tip 5: Afdrukken in iedere gewenste vorm en hoeveelheden

Als je eigen fotoalbum klaar is, dan kun je het afdrukken. Misschien wil je het ook cadeau doen en dan kun je hem een aantal keer af laten drukken. Je bepaalt zelf in welke vorm je het af laat drukken, dat is het voordeel van alles online maken en op kunnen slaan.

Met korting een fotoalbum maken? Ga naar Fotoboeken.nl/aanbiedingen voor scherpe aanbiedingen.