5 tips om je kinderen meer buiten te laten spelen

5 tips om je kinderen meer buiten te laten spelen

Het is een bekend probleem dat kinderen steeds minder buiten spelen. Computerspellen, apps, smartphones, films en de televisie krijgen de schuld. Het is goed om te kijken wat de oorzaak is. Het is echter beter om een oplossing te zoeken. We delen daarom graag 5 tips om je kinderen meer buiten te laten spelen. Laten we ze direct delen.

Neem binnen mee naar buiten

Veel kinderen weten niet wat ze moeten gaan doen als ze buiten zijn. Buiten spelen is nog onbekend. Het is goed om daarom speelgoed van binnen mee te nemen naar buiten. Pak een deken en leg hierop het lego of de blokken. Zorg voor verkleedpartijen buiten en ga er ook schilderen of kleuren. Er is zoveel mogelijk buiten.

De juiste speelruimtes

Het is goed om een paar speelplekken te creëren in de tuin. De patio, het tuinhuisje of de veranda zijn een goede plek. Let op een goede bescherming tegen de zon in de hete maanden en tegen de wind tijdens de wat koudere maanden. Een trampoline kopen is ook een prima start om het buiten aantrekkelijk te maken voor de kinderen.

Ga samen naar buiten

Moedig je kinderen aan om naar buiten te gaan. Kies ervoor om samen te gaan wandelen, fietsen of zelfs te gaan skaten. Er zijn veel mogelijkheden. Een heel weekend kamperen in de natuur is natuurlijk een mooie ervaring. Het zorgt naast een gezonde dosis buiten zijn ook voor een diepere band met elkaar.

Nodig vrienden uit

Laat je kinderen vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. Ze kunnen samen buiten gaan spelen en van elkaars gezelschap genieten. Het is leuk voor na school of tijdens de vakantie.  De kinderen vermaken elkaar en verzinnen vaak samen nieuwe spellen. Het is mooi om ze zo bezig te zien in de buitenlucht.