Moederdag cadeau

5 Inspirerende voorbeelden voor een Moederdag cadeau

Moeder zijn is het mooiste beroep dat er bestaat, dat zullen vele vrouwen beamen. Toch is het moederschap vaak ook een zware taak en kinderen zijn nou eenmaal niet elke dag dankbaar voor wat hun moeder allemaal voor hen doet. Die dankbaarheid mag dus zeker wel één dag per jaar worden uitgesproken. In Nederland verwennen de meeste kinderen hun moeder op de tweede zondag van mei met een mooi geschenk, onder een bepaalde leeftijd met de hulp van hun vader. En papa: vrijwel geen enkele moeder zal een bos bloemen afslaan, maar erg origineel is het niet. Bekijk daarom deze 5 inspirerende voorbeelden voor een Moederdag cadeau!

Moederdag cadeau tip 1. Woondecoratie

Over het algemeen zijn het vaak de vrouwen die voor sfeer en gezelligheid in huis zorgen. Ja toch? Grote kans dus dat woonaccessoires zoals een vaas, kaarsen, een plant in een mooie pot of een ingelijste familiefoto voor aan de muur wel bij moeder in de smaak zullen vallen. Of ga op zoek naar iets voor op haar slaapkamer, zoals een sieradendoosje of -standaard.

Moederdag cadeau tip 2. Aan de drank

Houdt mama van gezellig borrelen met lekkere hapjes en een drankje? Dan kunnen jullie haar een fles wijn, bier of iets sterkers als wodka of gin cadeau doen. Een slimme vader kiest alcohol die hij zelf ook lekker vindt… Proost! Let wel op dat de kinderen niet bij de fles kunnen.

Moederdag cadeau tip 3. Kook- en bakspullen

Oké, hier moet je mee oppassen, want moeders is natuurlijk meer dan een huisvrouw. Maar als zij een echte keukenprinses is, kun je haar materialen geven om mee te koken en bakken. Bijvoorbeeld een mooie taartvorm of houten snijplank (eventueel gegraveerd), een nieuwe koekenpan of een bijzonder peper- en zoutstel.

Moederdag cadeau tip 4. Tijd voor ontspanning

Moeders zijn altijd in de weer. Wat ontspanning kunnen ze dus wel gebruiken. Geef ma badschuim cadeau (en laat meteen het bad voor haar vollopen) of zeep of douchegel indien jullie geen bad hebben. Een scrub of gezichtsmasker maakt haar persoonlijke verzorgingsmoment compleet. En als vader haar geen massage kan of wil geven, kan ze misschien wel een massage-apparaat gebruiken.

Moederdag cadeau tip 5. Zelfgemaakte creaties

Zijn jullie kinderen nog te klein om zakgeld te ontvangen en dus een cadeau voor hun moeder te kopen? Dan kan papa ze natuurlijk ook zelf iets laten knutselen voor Moederdag. Of die knutselwerkjes nu wel of niet uiteindelijk in de prullenbak belanden, een zelfgemaakt geschenk wordt sowieso gewaardeerd.