vechtsporten kinderen

4 keer de leukste vechtsporten voor kinderen

Als mama’s vinden we het vaak lekker om (thuis) te sporten, dus grote kans dat jouw kind het ook wel zien zitten om lekker actief bezig te zijn! Heb jij thuis een stoere meid of jongen rondlopen die dolgraag op vechtsport wil? Leuk, maar als ouder misschien ook een beetje spannend. Toch kunnen kinderen al vanaf 5 jaar oud veilig vechtsporten beoefenen! Weet je niet zeker wat de beste keuze is qua vechtsport, maar ben je wel benieuwd om het eens uit te gaan proberen? Wij zetten in dit blog de 4 leukste vechtsporten voor kinderen voor je op een rij.

1: Judo

Judo is een populaire keuze voor vechtsport voor een kind. En met goede reden, want kinderen kunnen er niet alleen goed hun ei in kwijt, maar ze leren er ook nog eens veel van. Kinderen die aan judo doen ontwikkelen namelijk discipline, doorzettingsvermogen, respect, uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen. En dát gun je natuurlijk ieder kind, omdat deze karaktereigenschappen een fantastische voorbereiding zijn voor veel zaken die zij later in het leven zullen gaan tegenkomen.

2: Karate

Net zoals bij judo, worden ook bij karate al de spieren in het lichaam gebruikt. Maar daarnaast is het bij karate ook heel belangrijk dat het evenwicht goed bewaard blijft en moet het lichaam de verschillende oefeningen leren coördineren. Karate is daarom een uitstekende vechtsport voor kinderen die helpt bij het oefenen van de concentratie.

3: Krav Maga

Krav Maga is weer een heel ander soort vechtsport dan judo en karate, en bij veel mensen ook een stukje minder bekend. Krav Maga is echter wel heel leuk voor kinderen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld judo heeft Krav Maga geen wedstrijdstructuur. De sport richt zich op de ontwikkeling van een volledig zelfverdedigingssysteem waarbij onder andere stoten, trappen en grepen worden gebruikt. Dit is dus een hele leuke én nuttige manier voor kinderen om te leren hoe zij zich op een verantwoorde manier kunnen verdedigen!

4: Boksen

We zijn natuurlijk allemaal bekend met de populaire sport boksen. Het kan daarom best even spannend zijn om te denken aan jouw kind die met flinke bokshandschoenen stoten uitdeelt (en ontvangt). Toch is boksen juist een hele leuke vechtsport voor kinderen. Niet alleen is dit een goede manier voor kinderen om hun energie kwijt te kunnen, maar ze leren ook goed samenwerken met andere kinderen en het geeft ze zelfvertrouwen. Daarnaast hoef je er als ouder natuurlijk niet bang voor te zijn dat het er in een kinderklas boksen net zo hard aan toe gaat als bij de professionals ;).