lekkere bladerdeeghapjes

3 simpele maar lekkere bladerdeeghapjes voor een kinderverjaardag

Yummie. Wie houdt er nu niet van wat lekkere bladerdeeghapjes? Bladerdeeghapjes zijn geweldig leuk voor de verjaardag van een kind, omdat ze gemakkelijk versierd kunnen worden met glazuur, hagelslag en ander feestelijk beleg. Of je nu op zoek bent naar een snel en gemakkelijk tussendoortje of een spetterend dessert, bladerdeeghapjes zullen zeker in de smaak vallen. En dat niet alleen: er zijn zoveel mogelijkheden met vers bladerdeeg, en de meeste kinderen zijn dol op alles wat kazig of zoet is. Hier zijn een paar van onze favoriete recepten die zeker in de smaak zullen vallen bij alle aanwezige kleintjes!

#1 Mini pizzaatjes

Als het op verjaardagshapjes aankomt, hebben kinderen meestal een vrij eenvoudige

smaak. Voor de eerste bladerdeeghapjes hebben we een klassieke favoriet: pizza. Maar dit is niet zomaar een pizza, het zijn mini pizzaatjes gemaakt met bladerdeegkorst. Hoewel er veel redenen zijn om van minipizza’s te houden, is een van de leukste dingen ervan dat ze met bladerdeeg gemaakt kunnen worden. Bladerdeeg is een deegsoort die licht en schilferig is en het geeft een heerlijk contrast met de toppings op een minipizza. Deze hapklare pizza’s, met tomatensaus, mozzarella kaas en pepperoni zijn perfect voor kleine handjes. En omdat ze al in kleine stukjes gesneden zijn, heb je geen messen of vorken nodig.

#2 Chocolade-hazelnootpasta

Het volgende is iets zoets: bladerdeegzakjes gevuld met chocolade-hazelnootpasta. Er zijn weinig dingen heerlijker dan een versgebakken bladerdeeghapje met chocolade. Maar wat maakt deze hapjes nu precies zo onweerstaanbaar voor een kinderfeestje? Chocolade is van nature zoet, maar heeft ook een lichte bitterheid die helpt de zoetheid van het bladerdeeg in evenwicht te brengen. Wanneer deze twee smaken gecombineerd worden, ontstaat een snack die gewoon onweerstaanbaar is. Deze kleine zakjes heerlijkheid kunnen zo gegeten worden of opgewarmd worden voor een heerlijke traktatie. Waarschuw de jarige wel dat ze een beetje smoezelig kunnen worden!

#3 Gezonde minitaartjes

Tenslotte hebben we een gezonde optie: groente taartjes. Deze mini taartjes zijn gevuld met een mengsel van groenten en gegarneerd met geraspte kaas. Ze zijn een prima manier om stiekem wat extra groenten in het dieet van de jarige te stoppen zonder dat hij/zij het weet. En net als alle andere hapjes op deze lijst zijn ze gemakkelijk te eten en super leuk om naar te kijken. Dus daar heb je het: drie heerlijke en makkelijk te maken bladerdeeg hapjes die perfect zijn voor een kinderfeestje. Of je nu iets hartigs, zoets of gezonds zoekt, deze hapjes passen er wel bij. En het beste van alles is dat ze het jarige kind (en zijn gasten) blij en tevreden zullen achterlaten.